Contact opnemen?

Dit voorjaar organiseert SAMEN een bijzondere uitwisseling in samenwerking met Don Bosco Straatvisie naar Swaziland. Aan deze reis kunnen 5  ervaren SAMEN vrijwilligers deelnemen.

SAMEN en Straatvisie naar Swaziland

Eind april/begin mei 2018 organiseert SAMEN een bijzondere groepsreis. Met vijf vrijwilligers en vijf jongeren van Straatvisie organiseren we een uitwisseling naar het project Manzini Youth Care in Swaziland.

Vanaf hun achttiende worden jongeren van Manzini Youth Care gestimuleerd om een eigen plekje te creëren in de maatschappij. Ze gaan leren om op eigen benen te staan en zelfstandig te worden. Net zoals veel jongeren in Nederland dat doen als ze rond hun achttiende het huis uit gaan.

Ook voor jongeren van Straatvisie verandert er een hoop in de hulpverlening naarmate ze ouder worden. Ook zij moeten steeds meer op eigen benen staan. Tijdens deze reis willen we op zoek gaan naar wat vrijwilligers van SAMEN, jongeren van Straatvisie en de jongeren van Manzini Youth Care verbindt. En als er verschillen zijn: hoe kunnen we elkaar aanvullen?

We zullen activiteiten organiseren als dans, sport, workshops en discussies. We vragen hierin ook jouw initiatief. Aan het eind van de reis ligt er een actieplan. Wat kunnen we meegeven aan andere straatjongeren? Hoe kunnen zij hun eigen plekje in de maatschappij creëren?

Het is een kans voor jongeren van Straatvisie om een ervaring buiten Europa op te doen en te leren over de leefwereld van leeftijdgenoten in Swaziland. Het is een kans voor jou als SAMEN vrijwilliger om jouw SAMEN reiservaring te delen met een groep jongeren die hier normaal gesproken minder mogelijkheden voor heeft.

De reis wordt begeleid door Erjo Beitler, een ervaren groepsreisbegeleider en SAMEN vrijwilliger.

We zijn van plan ook een film verslag te maken van de uitwisseling. Heb jij vlog of film skills, dan is deze reis zeker iets voor jou.

SAMEN deelnemers

Het is essentieel dat je reiservaring hebt met SAMEN. Een reis naar een ontwikkelingsland is niet nieuw voor je en je bent in staat om ondersteunend te zijn richting de jongeren die voor het eerst een dergelijke reiservaring opdoen. Verder vinden we het belangrijk dat je kunt samenwerken met een kwetsbare groep jongeren. Je staat stevig in je schoenen en bent betrouwbaar. Wees je er ook van bewust dat de voorbereiding van de reis tijd kost. Bij het maken van de selectie van SAMEN vrijwilligers houden we er rekening mee dat een diverse groep ontstaat waarin ieder zijn eigen bijdrage kan leveren aan een mooie reis.

Kosten: We vragen kleine eigen bijdrage van € 100,-. We vragen vooral jouw commitment. 

Straatvisie deelnemers

Vanaf januari zal er begonnen worden met de werving van Straatvisie jongeren voor deze reis. Begin februari is de hele groep compleet.

Informatie avond 16 november

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Willem of Erjo, of stuur een mail naar info@samen.org. Na de informatie avond van 16 november krijg je de kans om je aan te melden voor de reis. Deze moet uiterlijk 10 december worden ingeleverd.

Op donderdagavond 16 november organiseert SAMEN een informatieavond. Meer weten? Vanaf 18.30 ben je welkom op de Apollolaan 91.

Praktische zaken

Data van de reis: 12 dagen eind april/begin mei 2018.
Voorbereiding: een aantal dagen en een weekend tussen februari en april
Aanmelden: laat via info@samen.org even weten dat je bij de informatie avond bent.