Contact opnemen?

Kapila en Souad gingen in 2007 voor het eerst via SAMEN naar India. Nu 11 jaar later gaan zij in februari 2018 opnieuw naar India. Wij vroegen de dames naar hun ervaring en naar hun plannen.

Vertel eens, wie zijn jullie?

"Wij, Kapila en Souad, zijn dertigers uit Rotterdam. We hebben elkaar leren kennen op het hbo. In 2006 verrichten wij voor het eerste samen een vrijwilligersproject in het buitenland. We waren met een groep van tien jongeren naar Kroatië. In onze zomervakantie werkten wij met ouderen in een opvanghuis. Dat was erg goed bevallen. Bij terugkomst in Nederland waren vijf van de tien jongeren zo geïnspireerd, dat wij opties bekeken om nog een keer vrijwilligerswerk te doen. Een projectgroep was ontstaan: Five4Projects. Kapila en ik waren er onderdeel van."

Hoe ging het avontuur van Five4Projects verder?

"In 2007 ontmoetten wij Harrie Kanter van SAMEN / Don Bosco, onze inspirator. Onder zijn begeleiding begon onze voorbereiding voor een bezoek aan een opvanghuis voor ex-straatkinderen in Hyderabad, India. Harrie heeft ons met open armen ontvangen. Hij gaf aan dat hij normaal gesproken geen kleine groepen begeleidde, maar hij wilde de uitdaging wel aan. Hij stoomde ons klaar voor ons eerste vrijwilligersproject in India.

Na maanden was het eindelijk zover: in onze zomervakantie vertrokken we naar ons nieuwe avontuur. We zouden kennismaken met de kinderen, we beleefden een onvergetelijke tijd. Na de reis besloten de drie andere leden hun eigen weg te gaan: studeren, reizen of werken. Bij ons bleef het echter kriebelen. We besloten met z'n tweeën Five4Projects voort te zetten.

Onze droom was om nog een keer terug te gaan naar hetzelfde opvanghuis. Inmiddels zijn we tien jaar verder, en hebben we in totaal vijf keer een bezoek gebracht aan het project in Hyderabad. Vanaf het eerste bezoek, hebben we ons hart verloren aan de kinderen."

En nu gaan jullie opnieuw naar India?

"In februari 2018 staat een zesde bezoek gepland. Bij elk bezoek zorgen we voor iets duurzaams, zoals computers. Dit keer worden de toiletten gerenoveerd. Waar wij (en de kinderen) ook veel waarde aan hechten, zijn de uitjes naar de film, fruit bij het eten of gewoon bij elkaar zitten en kletsen. Het werd een gewoonte om voor en na onze reizen aan India contact te onderhouden met Harrie en hem op de hoogte te houden. Met zijn jarenlange ervaring leerden wij veel van hem. Na zijn overlijden (2010, red.) is het contact met SAMEN gebleven."

Kunnen mensen jullie ondersteunen?

"In aanloop naar onze reizen organiseren wij altijd een evenement om familie, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van onze plannen en om tegelijkertijd geld in te zamelen. Nu hebben we een benefietborrel op de agenda staan op vrijdag 26 januari. Iedereen is welkom! Donaties zijn ook welkom via het rekeningnummer van SAMEN".

Wil jij Kapila en Souad ondersteunen en ze wat sponsorgeld meegeven?
Maak dan een donatie over op de rekening van SAMEN onder vermelding van "donatie Five4Projects"

fondsenwerving india