Contact opnemen?

Caroline wil vanaf begin 2019 voor een half jaar vrijwilligerswerk doen via SAMEN, het liefst in India of Swaziland. Zou jij dat misschien ook willen? Lees dan snel verder en maak kennis met Caroline.

Wie ben je en wat zijn je plannen?

Ik ben Caroline Hermans bijna 18 jaar oud en vorig jaar heb ik mijn VWO diploma gehaald. Dit jaar heb ik gekozen voor een tussenjaar omdat ik graag wat meer levenservaring op wil doen voordat ik begin aan mijn studie Humanistiek.  Ongeveer twee jaar geleden heb ik drie weken vrijwilligerswerk in Thailand en Cambodja gedaan. Dit is goed bevallen, maar ik wil graag nog meer doen.

Ik wil heel graag voor een langere periode vrijwilligerswerk in het buitenland doen omdat ik wil ontdekken hoe de mensen daar leven, wat hun dromen en idealen zijn en vooral een klein beetje ervaren hoe het is om in zo'n ander milieu en andere cultuur op te groeien. Ik hoop dat ik als vrijwilliger de mogelijkheid zal hebben om op mijn manier een klein beetje bij te dragen aan een betere wereld.

Ik zou graag rond januari 2019 willen vertrekken voor 5/6 maanden, het liefste naar een project in India of Swaziland. Als jij echter heel graag naar een ander land wil en het wel ziet zitten om met mij op reis te gaan, valt daar zeker nog over te praten.

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als idealistisch, perfectionistisch en eerlijk. Ik ben een vrolijke en gezellige meid die graag meer over de wereld te weten wil komen. Ik ben een doorzetter en vind het ook belangrijk om open te staan voor de nieuwe cultuur en gebruiken in het land. Daarnaast hou heel erg van theater, lezen en reizen.

Wat verwacht je van je reis?

Ik verwacht dat het een reis zal zijn vol mooie maar ook met minder leuke momenten. Het lijkt me een mooie manier om in contact te komen met mensen die een heel ander leven hebben dan ikzelf . Ik hoop dat ik de mogelijkheid heb om de straatkinderen iets bij te brengen of om ze ergens mee te helpen.  Ik denk dat mijn missie zou zijn om de kinderen ervan te overtuigen dat er meer mogelijkheden in het leven zijn dan de dingen die ze daarvoor hebben meegemaakt. Ze laten zien dat het leven zoveel meer waard kan zijn. In ieder geval denk ik dat ik zelf ook nog veel zou kunnen leren van deze kinderen. Zij leren niet alleen van jou, maar jij zeker ook van hen

Op persoonlijk vlak hoop ik zelfstandiger te worden door zo'n lange tijd in het buitenland te verblijven en te kijken of ik mezelf staande kan houden in een wereld die zo anders is dan dat ik van huis uit gewend ben. Ik denk dat het een hele mooie ervaring zal worden die ik niet snel zal vergeten.

Wat verwacht je van een maatje?

Ik hoop een reispartner te vinden met wie ik zou kunnen praten over de mooie, maar ook over de moeilijke momenten tijdens de reis. Iemand die voor je klaar staat als je het even moeilijk hebt, iemand die je kan vertrouwen en tegen wie je de waarheid kan vertellen. Iemand die ook graag zijn steentje bij wil dragen aan een betere wereld en die met een open blik kijkt naar deze wereld. Iemand die niet kijkt in problemen maar in oplossingen. Iemand met wie je de gebeurtenissen van de dag graag wil bespreken, maar je ook vrij laat als je even alleen wil zijn. Natuurlijk kan je al deze genoemde dingen ook van mij verwachten als je mijn reismaatje wil worden.  Ik ben dus op zoek naar een leuk, gezellig en vrolijk iemand die heel veel zin heeft in zo'n nieuw avontuur!

Wil jij misschien mee met Caroline? Neem dan contact op.