Contact opnemen?

Maria (24 jaar) is bijna klaar met haar opleiding SPH en wil vanaf oktober voor een langere tijd vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Vandaag plaatst ze hier haar oproep voor een maatje. Ga jij met haar mee?

vrijwilligerswerk in het buitenland

Wie ben je en wat zijn je plannen?

Mijn naam is Maria Maliepaard en ik ben 24 jaar oud. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding ‘Sociaal Pedagogisch Hulpverlening’. Doordat ik mij al lang geleden heb voorgenomen om ontwikkelingswerk in het buitenland te gaan doen en na mijn studie dit mij het juiste moment lijkt om te doen, zou ik graag rond oktober 4 of 5 maanden weg willen gaan. Ik heb mij voorgenomen om ontwikkelingswerk te gaan doen, doordat ik mijzelf verder wil ontwikkelen en ik geïnteresseerd ben in andere culturen. Daarbij denk ik dat het een leuke en leerzame ervaring kan zijn die ik straks mee kan nemen in het werkveld in Nederland. Graag zou ik naar India of Swaziland willen gaan.

Waarom wil je mee met een project van SAMEN?

Ik vind het belangrijk dat er aandacht gegeven wordt aan degenen die het wat minder hebben, omdat ik geloof dat iedereen van waarde is. Daarbij geloof ik dat iedereen zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten heeft, die ontwikkeld en ingezet kunnen worden wanneer hier aandacht aan geschonken wordt en wanneer deze personen erkenning krijgen voor wie zij zijn. Projecten voor straatjongeren kunnen naar mijn idee verschil uit gaan maken voor de jongeren zelf en daarbij tegelijkertijd voor het land, doordat de jongeren hun ontwikkelde talenten en kwaliteiten in kunnen zetten, wat positief invloed kan hebben in de samenleving en mogelijkheden van het desbetreffende land.

Verder heb ik nog nooit met deze doelgroep gewerkt en denk ik dat dit mijn blik kan verbreden en ik mijzelf kan ontwikkelen.

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik zou mijzelf omschrijven als een vriendelijk, sociaal en creatief persoon. Daarbij ben ik redelijk rustig en een doorzetter. Als ik A zeg, zeg ik ook B, wat denk ik ook van toepassing kan zijn bij het project. Verder vind ik het leuk om met mensen in contact te gaan en mensen te leren kennen.

In mijn vrije tijd verveel ik mij zelden. Ik spreek af met vrienden of ga heerlijk zelf wat ondernemen, zoals creatief bezig, in de zin van vormgeven en illustreren, fietsen of wandelen. Daarbij heb ik ook nog mijn vriend waar ik uiteraard veel tijd aan besteed. :)

Wat verwacht je van een maatje?

Ik zoek iemand die net als mij zich wil verdiepen in andere culturen, maar ook zich wil verdiepen in de jongeren waarmee we te maken krijgen en in zichzelf! Wat ik erg belangrijk vind, is dat er een klik tussen ons is en we op elkaar kunnen bouwen. Respect en eerlijkheid staat voor mij op nummer 1. Wanneer dit er is, geloof ik dat we er verder wel samen uitkomen. Natuurlijk zou het ook erg fijn zijn als we samen veel plezier kunnen hebben in deze hele reis. Ik kijk er naar uit!

Wil jij misschien met Maria mee? Neem dan contact op.