Contact opnemen?

Veronique wil vanaf begin volgend jaar voor een periode van ongeveer 6 maanden naar een project via SAMEN. Haar voorkeur gaat uit naar een project in Zimbabwe, Swaziland of India. In deze maatjesoproep stelt ze zich aan je voor. Ga jij met haar mee?

vrijwilligerswerk buitenland

Wie ben je en wat zijn je plannen?

Ik ben Veronique van den Oever, (bijna) 19 jaar oud. Ik ben van plan rond januari 2018 met het project van SAMEN voor een tijd van ongeveer 6 maanden te vertrekken naar het buitenland (in overleg; Swaziland, Zimbabwe of India). Ik heb afgelopen jaar mijn vwo-diploma gehaald en heb besloten om een tussenjaar te nemen. Een jaar waarin ik me voor mijn medemens kan inzetten en God, mezelf en mijn medemens beter kan leren kennen. Volgend jaar wil ik naar de vrije-schoolse Pabo gaan wat goed aansluit bij het straatkinderen project.

Waarom wil je mee met een project van SAMEN?

De basis van een goede samenleving begint bij goede kinderen en jongeren. Jonge mensen maken de toekomst. Straatkinderen en straatjongeren zijn een kwetsbare groep mensen, deze kwetsbaarheid trekt mij aan. Ik hoop dat ik de kans krijg om een voorbeeld te zijn en te laten zien wat het is om lief te hebben en er voor elkaar te zijn. Daarnaast denk ik dat ik door deze ervaring ook zelf veel zal kunnen leren. Kinderen zijn zo eerlijk, zij zullen me beter leren zien wie ik ben en wat ik kan en wil. Ook denk ik dat ik meer zal gaan inzien dat de rijkdom waar ik in mag leven niet zo vanzelfsprekend is als het vaak lijkt.

Nieuwsgierig geworden om met Veronique of met iemand anders op reis te gaan? Neem vrijblijvend contact op en wie weet zit jij volgend jaar met Veronique in het vliegtuig!

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf graag willen omschrijven als een creatieve denker. Ik ben spontaan maar rustig, houd van lange bergwandelingen, buiten zijn en impulsieve acties. Belangrijk vind ik eerlijkheid, er voor elkaar zijn, samen delen en elkaar accepteren zoals we zijn. Mijn interesses gaan uit naar culturen en geschiedenis.

Wat verwacht je van een maatje?

Ik zoek iemand die met mij dit avontuur aan wil gaan! Iemand die houdt van het ontdekken van nieuwe culturen. Iemand die zich ook wil inzetten voor zijn medemens. Ik vind het belangrijk dat wij elkaar kunnen vertrouwen en steunen op deze reis. En een klik hebben en samen plezier kunnen maken, dat zou ook wel leuk zijn natuurlijk!