Contact opnemen?

Yamuna wil vanaf april 2019 voor 3 maanden naar India. Dit is het kader van haar opleiding 'Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen'. Ze zoekt nog iemand die met haar mee wil, ga jij met Yamuna naar India?

yamuna vrijwilligerswerk

Wat zijn je plannen?

Iets wat ik altijd al gewild heb is meer te weten te komen over mijn land van herkomst. India is mijn geboorteland en ben hier heel benieuwd naar. Vrijwilligerswerk doen in het buitenland is ook iets wat ik graag wil. Daarom gebruik ik de mogelijkheid om een stage in het buitenland te doen. Ik vind het belangrijk dat er kansen geboden worden aan de kinderen die dachten dat er een andere toekomst voor hen was weggelegd. Ten eerste ben ik van plan zoveel mogelijk mee te geven aan de kinderen op het project. Ik hoop ze een beetje op weg te kunnen helpen, ze iets mee te geven waar ze in de toekomst iets aan hebben. Ook heb ik een inzamelingsactie gestart. Ik hoop met dit geld de kinderen te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Zo kunnen we ze ook iets extra’s geven. Ten tweede zou ik het enorm gaaf vinden om een bezoekje te brengen aan mijn geboorteplaats, Nalgonda gelegen in Andhra Pradesh. Als deze mogelijkheid er is zou ik hem met beide handen aannemen.

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als enthousiast en leergierig. Ook ben ik een sociaal persoon, ik maak makkelijk contact ook met onbekenden. Vrienden beschrijven mij als betrouwbaar en loyaal. Ook vinden ze mij zorgzaam, lief, ambitieus, spontaan en ondernemend. Als ik een doel stel ga ik er altijd 100% voor. Ik wil altijd het beste voor een ander, soms vergeet ik daarbij mezelf.

"Ik ben enthousiast en leergierig"
yamuna vrijwilligerswerk

Wat verwacht je van je reis?

Ik verwacht dat het een confronterende reis gaat worden. Tijdens de reis zal ik veel nieuwe dingen leren, ontdekken en zien. De reis zal veel emoties met zich mee gaan brengen en veel mooie momenten. De kinderen hebben elk hun eigen belevingswereld, ik kijk er naar uit om die een stukje te vergroten. Ze zullen mij veel nieuwe dingen leren, zoals de gebruiken en een stukje van de cultuur. Op mijn beurt zal ik hun ook nieuwe dingen bijbrengen over onze gebruiken in Nederland. Ik zie er naar uit om mee te krijgen wat zij hebben geleerd op straat, iets mee te krijgen van hun wereld. De wereld die ook mijn wereld had kunnen zijn.

Wat verwacht je van je maatje?

Ik verwacht van mijn maatje, dat hij/zij empathisch is. Ik denk, dat het belangrijk om je te kunnen verplaatsen in een ander. Dan leer je ze beter begrijpen en kun je het best o.a. activiteiten op maat aanbieden. Een belangrijke waarde vind ik eerlijkheid. We zullen samen veel mee maken, hierbij vind ik het belangrijk dat we samen kunnen praten over onze ervaringen. Als we elkaar begrijpen en vertrouwen kunnen we samen veel bereiken!