Contact opnemen?

Tijdens de jaarlijkse zomerborrel bedankt SAMEN haar vrijwilligers. Zonder de grote groep van enthousiaste en betrokken vrijwilligers is het werk van SAMEN niet mogelijk. De borrel stond in het teken van de lancering van onze nieuwe website. We zijn benieuwd naar wat jullie vinden van het resultaat. Daarnaast werden tijdens de borrel de vrijwilligers die in 2016-2017 actief waren voor SAMEN in het zonnetje gezet.

vrijwilligerswerk volunteer correct

Lancering nieuwe website

De afgelopen maanden hebben Fleur en Robert-Jan samen met vele vrijwilligers hard gewerkt aan de nieuwe website. De vorige website, gelanceerd in 2012, was toe aan vernieuwing. Al enkele dagen stond op de oude website een aftellende klok in beeld. Op vrijdagavond 20.00 uur was het eindelijk zo ver: de nieuwe website stond online! Wij willen alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de nieuwe website heel erg danken voor hun inzet. Wij zijn trots op het resultaat.
logo samen

SAMEN stijl in een nieuw jasje

De huisstijl van SAMEN wilden wij behouden, daarom maken we op de nieuwe website veel gebruik van de kleuren uit ons logo. Meer dan op de vorige website maken we gebruik van grote foto's. Een belangrijke verbetering met betrekking tot de vormgeving is de speelse manier van het weergeven van teksten. Door middel van tekstblokjes en quotes hopen we geïnteresseerde vrijwilligers een goed beeld te geven van onze organisatie, activiteiten en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Daarnaast is het gemakkelijker geworden om contact op te nemen met SAMEN en een vraag te stellen.

Uitgangspunten

Bij het maken van de nieuwe website hebben wij veel input gevraagd van oud-vrijwilligers. Ook heeft Michelle (stagiaire bij SAMEN) onderzocht welk beeld van SAMEN mensen kregen door onze oude website. In het kader van transparante communicatie hebben we ook de feedback van Volunteer Correct meegenomen. Onderstaande uitgangspunten hebben wij proberen toe te passen bij de nieuwe website. 

  • Onder de noemer 'Waarom SAMEN' hebben we proberen weer te geven welke uitgangspunten voor ons belangrijk zijn. We hopen dat hiermee potentiële vrijwilligers beter kunnen beoordelen of vrijwilligerswerk via SAMEN bij hen past.
  • Het goed weergeven van de te verwachten kosten voor vrijwilligerswerk in het buitenland is een uitdaging. We merken dat dit per vrijwilliger behoorlijk kan verschillen. We hebben geprobeerd om zo goed mogelijk een beeld te geven van de kosten.
  • Wij hebben gebruik van stereotype foto's van witte vrijwilligers die zielige kinderen helpen vermeden. De gebruikte foto's gaan uit van een gelijkwaardige context, de kinderen zijn niet zielig maar vrolijk of in actie. Wij gebruiken foto's van oud-vrijwilligers van SAMEN en gebruiken hierbij nooit de naam van de persoon.
  • We hebben meer informatie gegeven over wat je wel en wat je niet kan bijdragen als tijdelijke vrijwilliger. Onder het kopje 'Impact van SAMEN' en bij de projectbeschrijvingen wordt duidelijk gemaakt welke verwachtingen je als vrijwilliger mag hebben.
  • In onze voorbereiding wordt het delen van ervaringen van oud-vrijwilligers erg positief beoordeeld. Daarom hebben we ervoor gekozen om op de nieuwe website veel te werken met quotes en ervaringen. 

Wat vind jij?

Wij zijn trots op het behaalde resulaat, maar zijn vooral erg nieuwsgierig naar jouw mening. Misschien vind je bepaalde foto's onverantwoord of ben je het niet eens met bepaalde zinnen. Misschien klopt de informatie over een project niet helemaal of staat er ergens een tikfoudt. Ook als je juist enthousiast en positief bent vinden we dat leuk om te horen. Laat het ons weten!

vrijwilliger in azie