Publicaties van SAMEN

In de afgelopen jaren heeft SAMEN verschillende publicaties gemaakt. Hierin vertellen we over onze activiteiten en hebben we een podium voor onze succesverhalen.

SAMEN boek

De kerngroep van SAMEN, de groep jongeren die de organisatie dragen, hebben een boek samengesteld over het project. De oorsprong van de organisatie, de sfeer, het traject dat jongeren hebben gevolgd, de projecten waar we mee hebben samengewerkt en de best practices die zijn gepubliceerd komen voor in het boek. Het boek geeft een goed beeld van de warme plek die SAMEN was. Hier kunt u het bestand downloaden.

best practices vrijwilligerswerk
best practices vrijwilligerswerk

Best practices

In 2015 zijn we begonnen met het verzamelen van best practices van onze vrijwilligers. We vroegen ze hoe zij vanuit een bescheiden gastrol een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de kinderen. Dit heeft geresulteerd in 2 publicaties vol ervaringen, voorbeelden en tips voor nieuwe vrijwilligers.

(klik op plaatjes voor pdf / beschikbaar op aanvraag)

 

poster zelfstandigheid
 

Posters zelfstandigheid

De deelnemers aan de groepsreis naar Swaziland 2018 hebben twee posters ontwikkeld. Tijdens de reis hebben zij samen met jongeren uit Swaziland gesproken over het thema zelfstandigheid. Een kort film vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen over de reis en de totstandkoming van de posters. 

poster zelfstandigheid

De poster vertellen wat de deelnemers verstaan onder zelfstandig zijn. De eerste poster geeft tips aan jongeren om te werken aan hun zelfstandigheid. De de tweede poster bevat tips voor iedereen die met jongeren werkt.

(klik op plaatje voor grote versie / beschikbaar op aanvraag)
English versions: youth poster / youth workers poster

vrijwilligerswerk buitenland

Talent: de bijdrage van een vrijwilligers vanuit een bescheiden gastrol

Een artikel over het belang van het aanleren van bredere levensvaardigheden bij straatkinderen en straatjongeren. Net als in de best practice publicaties staat het artikel vol met praktische voorbeelden van oud-vrijwilligers. Er wordt stilgestaan bij de achtergrond van straatkinderen en de uitdagingen die vrijwilligers tegenkomen.

(klik op plaatje voor pdf / beschikbaar op aanvraag)
English version / Spanish version.

 

 
vrijwilligerswerk ervaringen

Filmpjes van vrijwilligers

Op ons YouTube-kanaal vertellen vrijwilligers over hun ervaringen voor, tijdens en na hun vrijwilligerswerk. Wat was er supergaaf, waar heb je veel van geleerd, en wat was er moeilijk?