Contact opnemen?

Dit voorjaar gingen 12 jongeren naar Swaziland voor een uitwisseling over het thema; zelfstandigheid. Vanaf vandaag zijn de posters met tips voor jongeren en jeugdwerkers, gemaakt naar aanleiding van de reis, beschikbaar.

vrijwilliger afrika

De reis

Van 22 april tot en met 6 mei organiseerde SAMEN een bijzondere groepsreis. Zes jongeren van SAMEN en vijf jongeren van Straatvisie gingen voor een uitwisseling naar jongeren op de projecten van Manzini Youth Care, Swaziland. Don Bosco Straatvisie heeft als doelstelling om de maatschappelijke participatie van dak- en thuisloze jongeren en (alleenstaande) jonge moeders en vaders te bevorderen, en hun sociaal netwerk te versterken. SAMEN deelt haar kantoor met Straatvisie in het Don Bosco huis in Amsterdam. Voor het eerst maakten SAMEN jongeren en jongeren van Straatvisie gezamenlijk een reis.

Lees hier meer over het doel en het programma van de reis.

Film

Van de reis is een filmverslag gemaakt. De korte film vertelt over de ervaringen van de deelnemers en laat de georganiseerde workshops zien. De film bevat persoonlijke verhalen van de Nederlandse en Swazi-deelnemers. Wat betekent zelfstandig zijn voor hen? Hoe zelfstandig zijn ze en wat willen ze nog leren? Kijk de film

Posters

Tijdens en na de reis is gewerkt aan twee posters, zij vormen het tastbare eindresultaat van de reis. De posters vertellen wat de deelnemers verstaan onder zelfstandigheid. De eerste poster geeft tips aan jongeren, de tweede poster geeft tips aan jeugdwerkers en iedereen die jongeren begeleidt. De posters kunnen dienen als geheugensteuntje of kunnen het beginpunt zijn van een gesprek. De posters zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans. Wil jij ook een poster ontvangen? Stuur dan een mail aan: info@samen.org. Laat in je bericht weten welke poster je wil hebben en waar we de poster naartoe mogen sturen.

poster zelfstandigheid
poster zelfstandig jongeren